
Ingrediënten
- 750 g krieltjes met schil
- olijfolie
- 600 g shoarmavlees
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 0,5 krop ijsbergsla, in reepjes, voor de salade
- 1 bosje radijsjes, in plakjes, voor de salade
- 1 kleine ui, gesnipperd, voor de salade
- 1 kleine komkommer, in halve plakjes, voor de salade
- 1 rode paprika, in smalle reepjes, zonder zaadjes, voor de salade
- 4 el yoghurtdressing, kant-en-klaar, voor de salade
Instructies
- Kook de krieltjes 8-10 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit in 2 koekenpannen een scheutje olijfolie.
- Bak in de een pan de shoarma in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Bak in de andere pan de krieltjes circa 5 minuten en schep de peterselie erdoor.
- Meng de ingrediënten voor de salade. Serveer de shoarma met de krieltjes en de salade.
Note!
Tips – Laat de krieltjes weg en breid de salade uit met tomaten voor een koolhydraatarm gerecht. – Vervang de shoarma in dit recept door gyrosreepjes.
Reageer op dit onderwerp