
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen, afgehaald
- 2 uien
- 1 tomaat
- 300 g kipfilets
- 2 eieren
- 3 el arachideolie
- 300 g aardappelpartjes, voorgekookt
- 1,5 el kerriepoeder
- 8 tortillawraps
- 4 el atjar tjampoer
Instructies
- Snijd de sperzieboontjes of kousenband in schuine kleine stukjes.
- Pel en snijd de uiefijn.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Laat schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Snijd de eieren in stukjes.
- Verhit ondertussen de olie in een grote pan, bak hierin de uien en de kip 3 minuten.
- Voeg de boontjes, aardappelpartjes, kerrie en tomaat toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg 2 dl water, wat peper en zout toe.
- Laat met de deksel half op d e pan in ca. 15 minuten gaar worden.
- Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de atjar over de wraps, schep het boontjes-kip-aardappelmengsel erop en bestrooi met wat ei.
- Rol ze op of klap ze dubbel.
- Halveer ze eventueel.
- Verdeel de Surinaamse boontjeswraps over 4 borden.
Reageer op dit onderwerp