
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 250 kastanjechampignons
- 3 lente-/bosuitjes
- 300 zilvervliesrijst
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 335 g tuinbonen
- 2 el sojasaus
- 20 g peterselie
- 4 el sesamzaad, geroosterd
Instructies
- Was de paksoi, kastanjechampignons en de bosuitjes.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Verhit olijfolie in een wokpan en wok de champignons 2-3 minuten.
- Snijd in de tussentijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de champignons.
- Pers de knoflook en voeg toe.
- Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en voeg toe.
- Roerbak het geheel nog 5 minuten.
- Spoel de tuinbonen af en laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg de tuinbonen toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel wat zout.
- Giet de rijst af en laat 1-2 minuten uitdampen.
- Was de peterselie en hak fijn met een scherp mes.
- Meng de peterselie door de rijst.
- Serveer de roerbak met de peterselierijst en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Note!
Tips: Gebruik ook eens andere peulvruchten in plaats van tuinbonen, bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten.
Reageer op dit onderwerp