
Ingrediënten
- 300 g volkoren penne
- 200 g ontbijtspekblokjes
- 2 theel. tijm
- 1 laurierblaadje
- 200 ml kookroom
- 200 g andijvie, gedroogd, gewassen, voor de salade
- 1 appel, in dunne schijfjes, voor de salade
- 2 eetl. blanke rozijnen, voor de salade
- 1 rode ui, in dunne ringen, voor de salade
- 100 g oude kaas, in blokjes, voor de salade
- 2 eetl. mosterddressing, voor de salade
Instructies
- Kook de penne beetgaar en giet af.
- Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in circa 5 minuten uit op een lage stand. Voeg de tijm, laurier en room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
- Scheur of snijd het andijvieblad grof voor de salade. Schep de andijvie in een kom goed om met de appel, rozijnen, ui, kaas en dressing.
- Giet de pasta af, schep door de saus en serveer met de andijviesalade.
Reageer op dit onderwerp