
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
- 500 g wijnzuurkool
- circa 225 ml melk, warm
- 25 g boter
- 2 eetl. arachideolie of
- 2 eetl. zonnebloemolie
- 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
- 125 ml crème fraîche
- 150 g serranoham of, in plakjes
- 150 g parmaham of, in plakjes
- 150 g coburgerham, in plakjes
- 2 eetl. mosterd
Instructies
- Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
- Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.
- Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor.
- Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
- Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.
Reageer op dit onderwerp