Wat eten wij vandaag: Wintersalade met zoete aardappel en boerenkool


Wintersalade met zoete aardappel en boerenkool

Wat eten wij vandaag: Wintersalade met zoete aardappel en boerenkool

Wat eten wij vandaag: Wintersalade met zoete aardappel en boerenkool Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels, in plakken
  • 100 g feta, aan een stuk
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 g magere spekreepjes
  • 150 g boerenkool, panklaar
  • 3 eetl. gedroogde cranberry’s
  • 4 eetl. pecannoten
  • 3 eetl. peterselie, fijngehakt

Instructies

  1. Wrijf de aardappelplakjes en het stuk feta in met 2 eetlepels olijfolie en rooster op de barbecue.
  2. Meng intussen de rest van de olijfolie met de mosterd en het citroensap tot een dressing.
  3. Bak de spekjes in een droge, hete koekenpan. Meng de spekjes met de dressing en de rest van de ingrediënten.
  4. Verkruimel de feta en meng samen met de zoete aardappel door de salade.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin