Wat eten wij vandaag: Franse runderstoof


Franse runderstoof

Wat eten wij vandaag: Franse runderstoof

Wat eten wij vandaag: Franse runderstoof Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie of
  • 3 el arachideolie
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 750 g runderriblappen, in blokjes
  • 150 g sjalotjes, in kwarten
  • 250 g knolselderij, in blokjes
  • 1,5 el bloem
  • 0,5 el verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 steranijs
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml rundvleesbouillon
  • 250 g champignons, schoongeveegd, in kwarten
  • 1 el mosterd
  • 0,5 bosje bladselderij, grof gehakt

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
  2. Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
  3. Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
  4. Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
  5. Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
  6. Lekker met zuurkool en aardappelpuree.

Note!

Tips: – Neem sukadelappen of doorregen runderlappen in plaats van riblappen voor dit recept. – Vervang de tijm in dit gerecht door rozemarijn of Provençaalse kruiden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp


Author: admin