
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- boter, om in te bakken
- 1 aubergine, gehalveerd, in plakken van ca. 1 cm dik
- 1 courgette, in plakken van ca. 1 cm dik
- 1 rode paprika, in parten, zonder zaadjes
- 1 gele paprika, in parten, zonder zaadjes
- 1 groene paprika, in parten, zonder zaadjes
- 2 rode uien, gepeld, in parten
- 2 vleestomaten, in parten
- 4 eetl. olijfolie
- cayennepeper
- 1 eetl. honing
- 2 eetl. citroensap
- 300 g couscous
- 500 ml groentebouillon, van tablet
- 2 citroenen, uitgeperst, voor de dressing
- 1 teentje knoflook, geperst, voor de dressing
- 2 theel. suiker, voor de dressing
- 1 theel. korianderpoeder (ketoembar), voor de dressing
- 1 theel. gemberpoeder (djahé), voor de dressing
- 4 eetl. olijfolie, voor de dressing
Instructies
- Braad de kippenpoten op de gebruikelijke manier gaar en bruin en houd ze warm. Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met de olijfolie. Schep goed door.
- Schuif de braadslee circa 20 minuten in de oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en cayennepeper.
- Roer de honing en de 2 eetlepels citroensap door elkaar, druppel over de groenten en zet ze nog circa 10 minuten terug in de oven.
- Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet met de kokende bouillon. Laat intrekken.
- Klop een dressing van ingrediënten voor de dressing en schep de dressing door de couscous.
- Schep de couscous in een bergje op een schaal en schep er de groenten over. Leg er de kippenpoten bij.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp