
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 1 eetl. olie
- 2 uien, grof gesneden
- 500 g rundergehakt
- 1 eetl. paprikapoeder
- 2 groene paprika’s, grof gesneden
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. bloem
- 250 ml runderbouillon, van tablet
- 500 g sperziebonen, afgehaald
- eventueel 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
Instructies
- Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op een lage stand. Voeg het gehakt en paprikapoeder toe en bak rul.
- Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat de goulash afgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
- Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af en bestrooi eventueel met de rode peper.
- Breng de goulash eventueel verder op smaak met (chili) peper en serveer met de rijst en sperziebonen.
Note!
Tips: Kook sperziebonen vooral niet te gaar. Proef daarom altijd even tijdens de bereiding. Ze mogen een beetje knapperig zijn, maar als ze piepen, kook of roerbak ze dan nog ietsje langer.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp