
Ingrediënten
- 1 runderrollade, ca. 750 g
- 50 g boter
- 250 ml vleesbouillon
- 1 eetl. grove mosterd
- 1 laurierblaadje
- 6 jeneverbessen
- 500 g spruitjes, schoongemaakt
- 250 g champignons, in plakjes, schoongeveegd
- 250 g witlof, schoongemaakt, in lange repen
- 50 g pistachenoten, gepeld
Instructies
- Bestrooi de rollade met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
- Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe. Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
- Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor u hem in plakken snijdt.
- Kook ondertussen de spruiten beetgaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
- Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achtergebleven braadvocht.
- Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.
- Verdeel rollade en groenten over de borden. Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp