
Ingrediënten
- 400 g boerenkool, panklaar
- 50 g boter
- 45 g bloem
- 800 ml melk
- 2 tl mosterd
- 1 teentje knoflook, geperst
- nootmuskaat
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el broodkruim of
- 4 el paneermeel
- 1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de boerenkool in een grote kom, schenk er kokend water over en laat 3 minuten staan. Giet af en houd apart.
- Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens in een dun straaltje de melk al roerend toe.
- Laat circa 8 minuten inkoken tot een egale, romige saus. Voeg de mosterd, knoflook, een mespunt nootmuskaat en tweederde van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en roer de saus erdoorheen. Meng de broodkruimels met de olijfolie en de rest van de kaas en strooi over de boerenkool. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Note!
Tips: Dit recept is trouwens ook erg lekker met geblancheerde spinazie.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp