
Ingrediënten
- 750 g kruimige aardappels, geschild, in kleine stukjes
- 400 g spruitjes, gehalveerd, panklaar
- 125 g gerookte spekblokjes
- 400 g rode uien, in dunne ringen
- 1 rookworst
- 100 ml melk
- 1 blik ananas, in stukjes, op sap
Instructies
- Kook de aardappels in 15-18 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
- Bak de spekblokjes circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze 10 minuten zachtjes mee.
- Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en spruitjes af en stamp met de melk, zout en peper tot een grove puree.
- Giet de ananas af en vang het sap op. Schep de spekjes met de uien en de ananas door de stamppot.
- Voeg eventueel nog wat van het ananassap toe en serveer met de rookworst.
Note!
Tips: Vervang in dit recept de spruitjes door reepjes paprika en bak deze mee met de uien.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp