
Ingrediënten
- 400 g macaroni
- 600 g sperziebonen, afgehaald
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete ui
- 2 blikken gepelde tomaten
- 4 el olijfolie
- 1 zak rauwe garnaal ontdooid
- 20 g verse basilicum
- tabasco
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af.
- Halveer de sperziebonen.
- Kook ze in ruim kokend water in ca. 7 minuten beetgaar.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Prak de tomaten uit blik met een vork fijner.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de ui en knoflook 5 minuten op een laag vuur.
- Voeg de garnalen toe en roerbak 3 minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de geprakte tomaten (met het sap uit blik) toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de bonen erdoor en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat druppels tabasco.
- Warm goed door.
- Haal de blaadjes los van de takjes basilicum, scheur de grote blaadjes wat kleiner.
- Verdeel de macaroni over 4 diepe borden, schep de sperziebonen-garnalensaus erover en bestrooi met wat basilicum.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp