Wat eten wij vandaag: Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten




Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten

Wat eten wij vandaag: Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten

Wat eten wij vandaag: Gnocchi met entrecote en roerbakgroenten Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 keer basisrecept gnocchi of
  • 1 pak gnocchi, kant-en-klaar
  • 400 g entrecotes of, in reepjes
  • 400 g biefstukken, in reepjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 600 g Italiaanse wokgroenten
  • 2 ansjovisfilets, blik
  • 100 ml witte wijn of
  • 100 ml bouillon

Instructies

  1. Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Meng de citroenrasp met de knoflook en peterselie en houd deze gremolata apart.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de tomatenpuree 1 minuut.
  5. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak 4-5 minuten.
  6. Verhit de rest van de olijfolie met de ansjovisfilets en laat de ansjovis smelten.
  7. Bak hierin de vleesreepjes 2-3 minuten en blus af met een scheutje witte wijn.
  8. Voeg de rest van de wijn en het citroensap toe aan het groentemengsel.
  9. Schep de warme gnocchi door de groenten.
  10. Serveer met de vleesreepjes erop en bestrooid met de gremolata.

Note!

Vervang de gremolata in het recept door gehakte kappertjes en olijven.

Tips?

Reageer op dit onderwerp


Author: admin