
Ingrediënten
- 4 el boter
- 3 uien, gesnipperd
- 250 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 800 ml groentebouillon, warm
- 4 zalmfilets
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 300 g diepvriesdoperwten
- dille, om te garneren
Instructies
- Verhit 3 eetlepels boter in een pan op middelhoge stand en fruit hierin de ui. Voeg de risottorijst toe en roer 1 minuut door, tot de rijstkorrels een beetje glazig worden.
- Giet de witte wijn erbij en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen. Giet de bouillon er al roerend in 4 gedeeltes bij. Roer elke keer goed en voeg pas weer bouillon toe zodra de vorige hoeveelheid is opgenomen.
- Verhit intussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de zalmfilets op een hoge stand in circa 6 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
- Voeg de helft van de kaas en alle doperwten toe aan de risotto en roer goed door. Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en leg de gebakken zalm erop.
- Garneer met wat dille.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp