
Ingrediënten
- 1 varkenshaasje
- 1 kipfilet
- 2 hamburgers
- paprikapoeder
- 400 g tomaten
- 340 g mais
- 10 g bieslook
- 5 el olijfolie
- 1 stokbrood
Instructies
- Snijd de varkenshaas in 16 blokjes van gelijke grootte.
- Snijd de kipfilet in 8 stukjes.
- Snijd de hamburgers in vieren en vorm er kleine hamburgertjes van.
- Rijg aan elk satéstokje een stukje varkenshaas, een stukje kip, weer varkenshaas en een mini-hamburgertje.
- Bestrooi het vlees met paprikapoeder.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Laat de maïskorrels uitlekken.
- Knip de bieslookfijn.
- Verhit 3 el olie in een grill- of koekenpan en bak hierin de spiesen rondom bruin ( of leg ze op de BBQ ).
- Laat ze in 10-12 minuten gaar worden.
- Keer ze regelmatig.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de tomaten 2 minuten op hoogvuur.
- Draai het vuurlaag en laat de tomaten 8-10 minuten zacht pruttelen.
- Verwarm de maïs 5 minuten mee.Breng op smaak met zout, peper en bieslook.
- Verdeel de mixed grill en de maïs over 4 borden.
- Serveer met stokbrood.
Note!
Benodigdheden: 8 satéstokjes
Tips?
Reageer op dit onderwerp