Wat eten wij vandaag: Pannenkoek ‘tuna melt’


Pannenkoek ‘tuna melt’

Wat eten wij vandaag: Pannenkoek ‘tuna melt’

Wat eten wij vandaag: Pannenkoek ‘tuna melt’ Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 400 g meergranen pannenkoekmix of
  • 400 g volkoren pannenkoekmeel
  • 900 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 grote winterwortel, grof geraspt
  • arachideolie of
  • zonnebloemolie
  • 600 g Hollandse wokgroenten
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt, à 160 g
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen

Instructies

  1. Bereid de pannenkoekmix met de melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een glad beslag. Roer de wortel erdoor.
  2. Verhit een scheutje olie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Schep de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill.
  4. Verdeel het tonijnmengsel over de pannenkoeken en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  5. Meng de helft van de bosuitjes door de crème fraîche en breng op smaak met peper. Verdeel dit mengsel over de pannenkoeken.
  6. Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin