
Ingrediënten
- 400 g meergranen pannenkoekmix of
- 400 g volkoren pannenkoekmeel
- 900 ml melk
- 2 eieren
- 1 grote winterwortel, grof geraspt
- arachideolie of
- zonnebloemolie
- 600 g Hollandse wokgroenten
- 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt, à 160 g
- 200 g belegen kaas, geraspt
- 200 ml crème fraîche
- 2 lente-/bosuitjes, in ringen
Instructies
- Bereid de pannenkoekmix met de melk en eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking tot een glad beslag. Roer de wortel erdoor.
- Verhit een scheutje olie en roerbak hierin de wokgroenten circa 5 minuten. Schep de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin pannenkoeken van het beslag. Verwarm de ovengrill.
- Verdeel het tonijnmengsel over de pannenkoeken en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Meng de helft van de bosuitjes door de crème fraîche en breng op smaak met peper. Verdeel dit mengsel over de pannenkoeken.
- Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.
Reageer op dit onderwerp