
Ingrediënten
- 600 g knolselderij, geschild, in kleine blokjes
- 400 g kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes
- 1 eetl. boter
- 50 ml crème fraîche
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje bladselderij
- 2 bosjes lente-/bosuitjes, gewassen
- 600 g runderlappen, voor het vlees
- 1 theel. bloem, voor het vlees
- 2 eetl. olijfolie, voor het vlees
- 2 uien, grof gehakt, voor het vlees
- 250 ml runderbouillon, van 0.5 tablet, voor het vlees
- 250 ml rode wijn, voor het vlees
- 1 laurierblaadje, voor het vlees
- 2 kruidnagels, voor het vlees
Instructies
- Kook de blokjes knolselderij en aardappel in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
- Schep terug in de pan en voeg de boter en crème fraîche toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
- Hak de kruiden en bosui grof en schep 5 minuten voor het serveren door de hete puree.
- Serveer de stamppot met het stoofvlees. Lekker met mosterd en zilveruitjes.
Reageer op dit onderwerp