
Ingrediënten
- 1 kip
- 50 g boter
- olie
- 1 tl sambal
- 3 el ketjap
- 3 el gembersiroop
- 1 bos bospeen
- 1 kg aardappeltje, geschild
- 30 g verse peterselie
Instructies
- Verhit de grill voor.
- Smeer de kip rondom en van binnen in met wat boter en peper en zout.
- Vet het spit in met wat olie en steek het spit precies in het midden door de kip.
- Hang de kip in de grill en zet er een lekbak/ovenschaal onder.
- Rooster de kip in ca. 60 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Maak een mengsel van de sambal, ketjap en 1 el gembersiroop.
- Bestrijk de kip na 30 minuten geregeld met wat van dit mengsel totdat het op is.
- Verwijder ondertussen het groen van de bospeen en schrap de worteltjes schoon. Snijd ze in schuine stukken.
- Snijd de aardappeltjes in vieren.
- Kook de worteltjes met de aardappeltjes in een laagje water in ca. 15 minuten beetgaar.
- Snijd de peterselie fijn.
- Giet de groenten af, doe ze terug in de pan, voeg de gembersiroop en de rest van de boter toe en laat de worteltjes en aardappeltjes al omscheppende ca. 5 minuten verder garen.
- Breng op smaak met wat peper en zout en schep de peterselie erdoor.
- Verdeel de kip in stukken en leg ze in de lekbak /ovenschaal.
- Verdeel aan tafel de stukken kip en de geglaceerde bospeen-aardappeltjes over 4 borden.
Reageer op dit onderwerp