
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 4 eetl. olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 5 teentjes knoflook, gehalveerd
- 1 eetl. verse tijm, gehakt
- 2 eetl. sherry
- 2 eetl. sojasaus
- 2 eetl. honing
- 100 ml kippenbouillon
- 1 citroen, in plakken, schoongeboend
- 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
Instructies
- Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
- Voeg de knoflook en de tijm toe en bak deze even mee.
- Voeg de sherry, de sojasaus en de honing toe, stoof even en laat iets indikken.
- Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel.
- Strooi de bosui voor het serveren over de kip.
Reageer op dit onderwerp