
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 3 cm
- 4 eetl. arachideolie
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g kastanjechampignons of, gehalveerd, schoongeveegd
- 250 g champignons, gehalveerd, schoongeveegd
- 3 eetl. sojasaus of
- 3 eetl. ketjap manis
- 50 ml melk, warm
- 400 g Chinese kool, in smalle reepjes
- 600 g kabeljauwfilets
- 1 eetl. sambal badjak
- 2 eetl. sesamzaad
- 1 bosje lente-/bosui, fijngesneden
Instructies
- Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
- Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
- Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
- Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
- Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Reageer op dit onderwerp